latinica  ћирилица
24/01/2022 |  20:58 | Autor: SRNA

URA: Manjinska vlada neće vratiti DPS na vlast

Manjinska vlada optimalno je rješenje za izlazak iz krize i tim modelom Demokratska partija socijalista neće biti vraćena na vlast, ocijenjeno je na sjednici Glavnog odbora Građanskog pokreta URA.
Građanski pokret URA (foto: facebook.com / pokretura) -
Građanski pokret URA (foto: facebook.com / pokretura)

Iz te stranke su nakon sjednice saopštili da je GO dao mandat rukovodstvu stranke da se otvore konsultacije sa političkim partnerima o razrješenju političke situacije u državi.

U saopštenju je navedeno da je URA bila jedina opcija koja je istinski podržavala Vladu, a uprkos tome premijer Zdravko Krivokapić i njegovi ministri su za to vrijeme htjeli da ih izbace iz vlasti.

- Sve to vrijeme URA nije htjela da državu gura u nestabilnost i izaziva krizu vlasti dok se ne usvoji budžet - saopštili su iz ove stranke.

Na sjednici je konstatovano da je URA spremna da ide i u opoziciju, da ne bježe od izbora, kao i da se evropskom vladom mora odblokirati put Crne Gore u evropskim integracijama.

Oni su istakli da modelom evropske vlade neće vratiti DPS na vlast, niti će stupati u bilo kakve aranžmane sa tom partijom.