latinica  ћирилица
25/01/2022 |  08:13 ⇒ 08:19 | Autor: TANЈUG

Bajden opsovao novinara Foks njuza (VIDEO)

Američki predsjednik DŽo Bajden uhvaćen je u ponedjeljak kako na jednom događaju u Bijeloj kući psuje novinara Foks njuza nakon što je izvještač postavio pitanje o uticaju rastuće inflacije na ovogodišnje izbore za Kongres.

Dok su novinari izlazili sa sastanka Bajdenovog savjeta za konkurenciju, dopisnik iz Bijele kuće Piter Dusi je doviknuo da li može da postavi pitanje o inflaciji i da li je to politička odgovornost, prenosi agencija Rojters.

- To je velika prednost, veća inflacija - sarkastično je odgovorio Bajden na buku novinara koji su uzvikivali pitanja, očigledno ne shvatajući da mu je mikrofon još uvijek uključen.

- Kakav glupi kučkin sin - dodao je Bajden.

Potrošačke cijene u SAD su drastično porasle u decembru, što je rezultiralo najvećim godišnjim skokom inflacije u skoro četiri decenije.

Međutim, ni sat vremena od ovog incidenta, Bajden je nazvao Dusija na mobilni telefon i objasnio mu kako ono “nije bilo ništa lično“.

Bajden je preuzeo dužnost predsjednika prije godinu dana obećavajući da će zauzeti tvrd stav prema svakom nepoštovanju među članovima njegove administracije, podsjeća Rojters.