latinica  ћирилица
25/01/2022 |  09:28 ⇒ 11:52 | Autor: RTRS

U Prnjavoru pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj marihuane

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, radeći na otkrivanju i sprečavnju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga lišli su slobode lice inicijala A.D. iz Prnjavora zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz PU Banjaluka.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

Izvršen je pretres stana i drugih prostorija na području opštine Prnjavor, koje koristi osumnjičeno lice.

Tom prilikom je pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj opojne droge marihuane, 20 stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, 1.680 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, 62 sjemenke indijske konoplje, lampe, dvije digitalne vage, sjeckalica, puška, određena količina municije, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela, navodi se u saopštenju.

Sve mjere i radnje u okviru ovog predmeta preduzete su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka, a po naredbi Osnovnog suda Prnjavor.

U toku je kriminalistička obrada lica.