latinica  ћирилица
25/01/2022 |  10:17 ⇒ 10:59 | Autor: RTS

Bombaški napad na predsjednika fudbalskog saveza Albanije (VIDEO)

Snažna eksplozija ispred kuće predsjednika fudbalskog saveza Albanije uoči glasanja o novom šefu te organizacije. Policija blokirala Drač. Velika materijalna šteta, nema povrijeđenih.

Maskirana osoba postavila je eksploziv ispred kuće predsjednika fudbalskog saveza Albanije, Armanda Duke, ali u eksploziji nije bilo povrijeđenih, javljaju albanski mediji.

Eksplozija je uslijedila nakon što je fudbalski savez Albanije počeo proceduru izbora novog predsjednika i, kako tvrdi Duka, serije prijetnji koje je dobijao prethodnih dana.

Albanska policija odmah je blokirala dijelove Drača u potrazi za maskiranim muškarcem koji je postavio paket sa eksplozivom u neposrednoj blizini kuće Armanda Duke.

U trenutku eksplozije, u kući se nalazila samo Dukina supruga.

Motiv za ovaj napad nije poznat, ali se Duka nedavno sukobio sa gradonačelnikom Tirane Erionom Veljijajem, koji je u nekoliko navrata vrijeđao i prijetio zvaničnicima fudbalskog saveza.

- On je moj rival, a ne neprijatelj - odmah je reagovao gradonačelnik Tirane, tražeći od policije da što prije uhvati počinice ovog napada.