latinica  ћирилица
25/01/2022 |  10:37 ⇒ 13:52 | Autor: RTRS

Dodik: "Politika" 118 godina hroničar svih važnih dešavanja

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je 118. rođendan dnevnom listu "Politika", istakavši da je ovaj dnevnik više od jednog vijeka hroničar političkih, ekonomskih, naučnih, kulturnih i sportskih dešavanja u Srbiji, Republici Srpskoj, regionu i svijetu.
Milorad Dodik -
Milorad Dodik

Dodik je naglasio da je profesionalno i objektivno informisanje doprinijelo da ovaj najstariji dnevni list na Balkanu postane sastavni dio svih domova, te da je, uprkos pojavi interneta i mnogobrojnih portala, zadržao kvalitet i čitanost, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

- Uvijek ste bili na pravom mjestu u pravo vrijeme i tako uspjeli da informišete ljude o svim značajnim događajima. Posebno želim da naglasim vašu ulogu u pravovremenom izvještavanju o dešavanjima u Republici Srpskoj i na tome smo vam veoma zahvalni - poručio je Dodik.

On je istakao da je 118 godina trajanja "Politike" dokaz njenog kvaliteta i velike čitanosti, što je rezultat predanog i vrijednog rada novinara i svih zaposlenih.

- Želim vam sve najbolje u budućnosti, još veću čitanost i tiraž, a zaposlenim u "Politici" želim mnogo zdravlja, uspjeha i sreće u ličnom i profesionalnom životu - naveo je Dodik u čestitki povodom 118. rođendana "Politike".

"Politika" je dnevni list koji izlazi u Srbiji više od jednog vijeka. Novine je pokrenuo Vladislav Ribnikar na današnji dan 1904. godine u Beogradu.