latinica  ћирилица
25/01/2022 |  12:34 ⇒ 26/01/2022 | 07:23 | Autor: RTRS

Upućen prijedlog za sjednicu vlada Srpske i FBiH; Uskoro razgovori i sa Vladom Srbije (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je za RTRS da je danas uputio dopis federalnom premijeru Fadilu Novaliću za održanje zajedničke sjednice vlada Srpske i Federacije BiH.

- Trenutna politički i ekonomska situaciju u BiH zaista traži reakciju da se održi zajednička sjednica dvije vlade - rekao je Višković.

Istakao je da bi termin sjednice trebao biti između 1. i 5. februara.

- Vrijeme i mjesto održavanja sjednice je predmet dogovora. Možemo prihvatiti i varijantu da sjednica bude u Administrativnom centru Srpske u Istočnom Sarajevu. Teme i dnevni red bi usaglasili u narednih par dana - istakao je Višković. 

Naglasio je da postoji mnogo otvorenih tema.

- Imamo pitanje funkcionisanja zajedničkih kompanija, kao što je Elektroprenos. Tu je pitanje Uprave za inderktno oporezivanje gdje imamo blokirana sredstva vezano za raspodjelu akciza za gorivo. Tu sredstva za putnu infrastrukturu godina "leže" - istakao je Višković.

Višković je istakao da je planirana i zajednička sjednica vlada Srpske i Srbije.

- Taj termin je 14. i 15. februara. Razgovaraćemo o infrastrukturnim projektima na području Srpske i nastavku saradnje - istakao je Višković.

Podsjećamo, Vlada Republike Srpske će na idućoj sjednici donijeti odluku o redovnom i vanrednom usklađivanju penzija, koje će iznositi četiri odsto.