latinica  ћирилица
25/01/2022 |  13:56 ⇒ 13:59 | Autor: RTRS

Sberbanka Banjaluka donirala namještaj za opremanje "Centra za porodicu"

Sberbank Banjaluka nastoji da i u godini koja je pred nama što više bude uključena na polju društveno odgovornog djelovanja, te da na praktičan način pomogne rad institucija u zajednicama u kojima posluje.
Sberbanka donirala namještaj za opremanje "Centra za porodicu" (Foto: Sberbanka) - Foto: RTRS
Sberbanka donirala namještaj za opremanje "Centra za porodicu" (Foto: Sberbanka)Foto: RTRS

- Početak godine smo započeli donacijom namještaja za prostoriju namijenjenu za individualne razgovore, u okviru projekta uspostave Centra za porodicu koji realizuje Centar za socijalni rad u Banjaluci. S obzirom da je društvena odgovornost jedno od osnovnih načela naše Banke, i važan dio korporativne kulture smatramo da kroz ovakvu vrstu donacije stvaramo bolje i naprednije okruženje za našu lokalnu zajednicu. Kao društveno odgovorna institucija, nastojimo da izađemo u susret institucijama poput Centra za socijalni radi, te time damo do znanja u kolikoj mjeri prepoznajemo njihove poteškoće - izjavila je ovim povodom Maja Gostić, direktor regionalnog centra Sberbank a.d. Banjaluka.

Ovom prilikom, direktorica Centra za socijalni rad Irena Јoldžić, je izrazila svoju zahvalnost Sberbanci, koja kako kaže, podržava i prepoznaje značaj ovog projekta ali i samog Centra.

- Trenutno radimo na implementaciji projekta "Uspostava Centra za porodicu" u Banjaluci. Centar za porodicu se nalazi na izdvojenoj lokaciji u ul. Јosifa Pančića br.8, a uspostavom ovog centra doprinijeće se poboljšanju kvaliteta života socijalno ranjivih kategorija stanovništva. Ujedno ovaj Centar ima za cilj unapređenje socijalne zaštite porodica i djece na području grada Banja Luka. U toku je završna faza potpune adaptacije ovog prostora, te se još jedanput zahvaljujemo Sberbanci na njihovom doprinosu za prostoriju namijenjenu za individualne razgovore - izjavila je Irena Јoldžić, direktorica Centra za socijalni rad u Banjaluci.