latinica  ћирилица
25/01/2022 |  16:07 ⇒ 16:16 | Autor: RTRS

Zajedničkim radom unaprijediti sistem vaspitanja i obrazovanja

Strukovna udruženja su partner u kreiranju i razvoju obrazovanja u Republici Srpskoj, poručila je ministarka prosvjete i kulture Natalija Trivić. Na današnjem sastanku sa strukovnim udruženjima predstavljena je nova strategija obrazovanja u Srpskoj, predviđena za period 2022 - 2030.
Sastanak u Ministarstvu prosvjete i kulture - Foto: RTRS
Sastanak u Ministarstvu prosvjete i kultureFoto: RTRS

Trivićeva je, nakon sastanka sa predstavnicima Udruženja vaspitača i stručnih saradnika Republike Srpske, te društvima učitelja, pedagoga i psihologa Srpske, izjavila da je uloga ovih udruženja značajna u izradi strateških dokumenata.

Ti dokumenti su, kako je istakla, sastavni dio Strategije razvoja predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja Srpske za period 2022- 2030. godine.

- Fokus današnjeg sastanka bio je na saradnji u određenim oblastima obrazovanja, kada je riječ o usavršavanju naših zaposlenih, imajući u vidu da nove strategije i inovirani planovi i programi zahtijevaju obuke u kontinuitetu - rekla je Trivićeva u Banjaluci.

Ona je dodala da će posebna pažnja biti posvećena i vaspitnoj ulozi škole.

Predsjednica Društva psihologa Republike Srpske Sanja Radetić Lovrić, u ime strukovnih udruženja, zahvalila je za ukazano povjerenje, te što su ova udruženja prepoznata kao resurs koji može dovesti do napretka vaspitno-obrazovnog sistema.

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović rekao je da su prijedlozi i mišljenje strukovnih udruženja značajni za reformske procese koji su u planu novom strategijom.