latinica  ћирилица
25/01/2022 |  22:39 ⇒ 22:40 | Autor: SRNA

Mandić i Knežević traže da se poštuje izborna volja građana

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević zatražili su od predsjednika pokreta URA i lidera koalicije "Crno na bijelo" Dritana Abazovića da poštuje izbornu volju građana Crne Gore iskazanu na izborima 30. avgusta prošle godine i da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rješenje.

Mandić i Knežević razgovarali su večeras u Podgorici sa Abazovićem, koji je i potpredsjednik Vlade Crne Gore, da je za koaliciju "Za budućnost Crne Gore" neprihvatljiv bilo kakav dogovor i saradnja sa DPS-om.

Oni su još jednom Abazoviću prenijeli jasne poruke o izlasku iz aktuelne krize i da je njihov nepromijenjen stav da će glasati za njegovu smjenu u Skupštini Crne Gore koju je inicirao premijer Zdravko Krivokapić, saopštili su iz DF-a večeras nakon sastanka.

Abazović je saopštio čelnicima DF-a da je postojeće stanje u aktuelnoj Vladi neodrživo i da će ona biti smijenjena, te da ima puno razumijevanje za stav DF-a koji će glasati za njegovo razrješenje.

On je prenio da želi da nastavi razgovore, tražeći najbolja rješenja za izbor nove Vlade, prevashodno u okviru postojeće parlamentarne većine i da će uraditi sve što je u njegovoj moći da do dogovora dođe, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da će DF nastaviti razgovore sa svim drugim subjektima aktuelne parlamentarne većine kako bi se novim dogovorom "zaustavila svaka mogućnost povratka DPS-a".