latinica  ћирилица
26/01/2022 |  07:11 ⇒ 09:27 | Autor: RTRS

Šulić: Iz Srpske uvijek ispružena ruka prema FBiH (VIDEO)

Mi iz Republike Srpske uvijek imamo ispruženu ruku prema FBiH i želimo dijalog, izjavio je potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.
Denis Šulić - Foto: RTRS
Denis ŠulićFoto: RTRS

Šulić je naglasio da je poziv predsjednicima SDA Bakiru Izetbegoviću i HDZ-a BiH Draganu Čoviću da prisustvuju i obrate se na posebnoj sjednici Parlamenta Srpske koja će biti posvećena razmatranju aktuelne političko-ekonomske situacije u BiH "još jedan dokaz da Srpska ne želi ništa da radi na svoju ruku".

- Uvijek pozivamo ljude koji su legitimni predstavnici i sa kojima trebamo razgovarati o trenutnoj ekonomskoj, socijalnoj i političkoj situaciji - istakao je Šulić.

Šulić je poručio da je veliki optimista i da mu je drago što je Čović prihvatio poziv.

- Čović je prihvatanjem poziva pokazao političku zrelost i mudrost. Јedini način da se riješi ova situacija je razgovor i dijalog, a ne uvođenje sankcija ili nametanje sile. - rekao je Šulić.

Podsjetimo, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je pismo predsjednicima SDA Bakiru Izetbegoviću i HDZ-a BiH Draganu Čoviću u kojem ih poziva da prisustvuju i obrate se na posebnoj sjednici Parlamenta Srpske, koja će biti posvećena razmatranju aktuelne političko-ekonomske situacije u BiH.