latinica  ћирилица
26/01/2022 |  08:43 ⇒ 16:08 | Autor: Agencije

Piter Dinklidž o nastavku "Igre prestolja": Sa nama su rizikovali

Glumac Piter Dinklidž, koji je osvojio nekoliko nagrada, uključujući Emi, za tumačenje lika Tiriona Lanistera u seriji "Igra prestolja", nedavno je bio gost u potkastu WTF Marka Marona.
Piter Dinklidž - Foto: RTS
Piter DinklidžFoto: RTS

Govoreći o popularnoj HBO-ovoj seriji, voditelj je rekao Dinklidžu da je svjestan toga koliko ljudi vole seriju (osim prošle sezone) i Tiriona.

Glumac je bio taj koji je istakao koliko je posljednja sezona bila polarizovana, što je generalno pripisao fanovima koji "ne žele da se oproste od nje", prije nego što je spomenuo serijal "House of Dragon".

Ni Dinklidž ni bilo koji drugi glumac iz "Igre prestolja" neće se pojaviti u nastavku koji se bavi pređašnjim događajima junaka ove serije.

- Mislim da će to biti zaista dobra serija, radili su je režiser i producent originala, i mislim da će biti dobra. Ali, rizikovali su u našoj seriji, zapravo HBO. Preuzeli su ogroman rizik. Bio je spor početak, ali zašto to ne urade ponovo? Ovo nije rizik. To je dokazana stvar koja funkcioniše - ispričao je Dinklidž.

"Succession" je bio primjer koji je Maron koristio za pametan rizik. Dinklidž je bio saglasan, rekavši da mu se svidjela serija.

Prva sezona "House of Dragon" od 10 epizoda biće premijerno prikazana u nekom trenutku ove godine, prenosi B92.