latinica  ћирилица
26/01/2022 |  09:30 ⇒ 09:31 | Autor: sputniknews.com

Volodin: Vašington želi lojalnog predsjednika Rusije kojim može da upravlja

Pod vođstvom ruskog predsjednika Vladimira Putina Rusija je postala jaka i nezavisna zemlja, a to ne odgovara Vašingtonu, rekao je predsjednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin, komentarišući izjavu američkog predsjednika DŽoa Bajdena o mogućim sankcijama protiv ruskog lidera.
Vjačeslav Volodin   (Foto: Sputnik / Aleksandar Milačić) -
Vjačeslav Volodin (Foto: Sputnik / Aleksandar Milačić)

- Sve je došlo na svoje mjesto. Konačno je američko rukovodstvo otvoreno reklo čemu teži: Vašington želi lojalnog predsjednika Rusije kojim može da upravlja - navodi se u saopštenju Volodina na Telegramu.

Kako je dodao, Sjedinjenim Američkim Državama ne odgovara to što je za vrijeme predsjednika Vladimira Putina Rusija postala snažna i nezavisna.

Prema njegovim riječima, u svijesti Rusa američke sankcije će biti usmjerene "protiv izbora građana Rusije, a ne protiv Putina".

- Neće vam to uspjeti. Svi vaši postupci su neprijateljski prema našoj državi – Rusiji. To je postalo svima očigledno - poručio je on.

Ranije je američki predsjednik DŽozef Bajden rekao da je u slučaju invazije Rusije na Ukrajinu moguće uvođenje sankcija lično ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Odnosi Zapada i Rusije pali su na najniži nivo od Hladnog rata zbog situacije oko Ukrajine. Zapad optužuje Rusiju da priprema invaziju na Ukrajinu, dok Moskva to negira i traži garancije da se NATO neće širiti dalje na istok.