latinica  ћирилица
26/01/2022 |  11:42 ⇒ 14:13 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske čestitali Savindan

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas čestitku učenicima, prosvjetnim radnicima i svim zaposlenima u oblasti obrazovanja povodom školske slave - Svetog Save, sa željom da u duhu Svetosavlja i tradicije proslave najsvjetliji dan obrazovanja.
Republika Srpska (@Vlada_Srpske) - Foto: Twitter
Republika Srpska (@Vlada_Srpske)Foto: Twitter

- Obilježavanjem praznika, Savindana, njegujemo i živimo uspomenu na Rastka Nemanjića - Svetog Savu, prvog srpskog arhiepiskopa i zaštitnika školstva, i podsjećamo se na trajnost njegovog prosvjetiteljskog rada - navela je Cvijanović u čestitki.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je školsku slavu - Svetog Savu učenicima, prosvjetnim radnicima i svim zaposlenima u oblasti obrazovanja u Republici Srpskoj.

- U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, svim učenicima, prosvjetnim radnicima i zaposlenima u oblasti obrazovanja čestitam školsku slavu - Svetog Savu - istakao je Višković.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je svim učenicima i prosvjetnim radnicima u Republici Srpskoj školsku slavu - Svetog Savu i poručio im da njegujući duh svetosavlja i životno dijelo Svetoga Save čuvaju i promovišu temelje identiteta srpskog naroda, srpsku kulturu i srpski jezik.

- Neka uspomene na djela velikog srpskog prosvetitelja i vrijednosti koje nam je ostavio u naslijeđe svima vama budu uzor u svakodnevnom radu i motivacija za dalji razvoj i sticanje novih znanja -istakao je Čubrilović.