latinica  ћирилица
26/01/2022 |  11:55 | Autor: SRNA

Trivić: Svetosavska nagrada - doprinos afirmaciji nastavničkog poziva

Svetosavska nagrada za najbolje prosvjetne radnike je priznanje za njihov trud, rad i zalaganje, ali predstavlja i doprinos afirmaciji nastavničkog poziva, rekla je Srni ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.
Natalija Trivić (foto: mp.vladars.net) -
Natalija Trivić (foto: mp.vladars.net)

Trivićeva je istakla da su prosvjetni radnici lučonoše Svetosavlja, što se ogleda u znanju koje prenose na svoje učenike.

- Zahvaljujući njihovoj predanosti, stručnosti, te spremnosti da u doba pandemije okupljaju djecu da bi u kontinuitetu sticala znanja, ali i jačala vrijednosti kao što su zajedništvo, prijateljstvo i učenje, učinili su isto što je činio Sveti Sava kroz svoj život - rekla je Trivićeva.

Ona je naglasila da je ponosna na sve ovogodišnje dobitnike Svetosavske nagrade.

- Sve njih krasi više od 15 godina radnog iskustva, izuzetna posvećenost u radu sa djecom, ljubav prema radu i učenicima, brojne vannastavne aktivnosti, stalna usavršavanja, kao i inovativnost i kreativnost - rekla je Trivićeva.

Radeći sa učenicima u školskim sekcijama, ali i kao mentori, kaže Trivićeva, ovi prosvjeti radnici su dobitnici brojnih drugih priznanja i svojim radom značajno doprinose unapređenju rada njihovih škola, a samim tim i obrazovnog sistema u cjelini.

U Banjaluci će, u petak 28. januara, biti uručene Svetosavske nagrade najboljim prosvjetnim radnicima za školsku 2020/2021. godinu, u organizaciji Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Svečanost će biti održana u Dječijem pozorištu Republike Srpske sa početkom u 18.00 časova, a program će uživo prenositi Radio-televizija Republike Srpske.

Nagrađena su 42 vaspitača, stručna saradnika, učitelja, nastavnika i profesora za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja i doprinos kvalitetnijem obrazovanju i vaspitanju u Srpskoj u školskoj 2020/2021.godini.