latinica  ћирилица
26/01/2022 |  14:35 ⇒ 14:35 | Autor: Agencije

Medvedev poslije velikog preokreta u polufinalu AO

Danil Medvedev je poslije velikog preokreta savladao Feliksa Ože-Alijasima sa 3:2 (6:7, 3:6, 7:6, 7:5, 6:4) i plasirao se u polufinale Australijan opena. Protivnik ruskom teniseru u borbi za finale biće Stefanos Cicipas.

Malo je nedostajalo da Feliks Ože-Alijasim napravi iznenađenje i sa prvog grend slema u sezoni eliminiše drugog nosioca Danila Medvedeva, ali je ruski teniser poslije više od četiri i po sata tenisa došao do pobjede.

Ože-Alijasim je odigrao odličan meč, imao vođstvo od 2:0 u setovima i meč loptu u četvrtom setu, ali je Medvedev našao snage da se vrati u meč i na kraju dođe do trijumfa.

U prvom setu nije bilo brejkova, a u taj-brejku je mladi Kanađanin bio konkretniji i osvojio taj dio igre rezultatom 7:4.

Na krilima osvojenog seta, Ože-Alijasim je nastavio da pritiska protivnika, oduzeo mu servis na početku drugog dijela igre, pa rezultatom 6:3 poveo sa 2:0 u setovima.

Ipak, Medvedev je pokazao da je veliki šampion. Treći set rješava u svoju korist poslije taj-brejka (7:2), da bi u četvrtom setu uspio da spasi i meč loptu.

Imao je Kanađanin priliku za najveći uspjeh u karijeri pri rezultatu 5:4, ali je Medvedev odigrao hrabro, osvojio svoj gem, potom napravio brejk i sa 7:5 došao do izjednačenja u setovima.

Prelomni momenat u petom setu viđen je na samom početku.

Medvedev je prvo spasao tri brejk lopte na svoj servis, da bi već u sljedećem gemu oduzeo servis Kanađaninu i poveo 2:1.

Imao je Ože-Alijasim i problem sa povredom skočnog zgloba, ali se Medvedev na to nije obazirao, igrao je najbolji tenis u petom setu i osvojio ga rezultatom 6:4, za plasman u polufinale turnira u Melburnu.

Medvedev će se za plasman u finale Australijan opena boriti protiv Stefanosa Cicipasa, koji je ubjedljivo sa 3:0 savladao Јanika Sinera.

U prvom polufinalu sastaju se Rafael Nadal i Mateo Beretini.