latinica  ћирилица
26/01/2022 |  14:39 ⇒ 14:39 | Autor: SRNA

DF: Uslijediće protesti ako neko napravi dogovor sa DPS-om

Demokratski front organizovaće proteste za zaštitu izborne volje građana Crne Gore ako neko iz postojeće parlamentarne većine napravi bilo kakav dogovor sa Demokratskom partijom socijalista, poručili su iz ovog političkog saveza.
Demokratski front - DF - Foto: Facebook
Demokratski front - DFFoto: Facebook

Lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević istakli su u razgovoru sa predsjednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Јokovićem da se novo održivo rješenje može tražiti samo u okviru aktuelne parlamentarne većine.

Iz DF-a je saopšteno da se u slučaju neželjenog scenarija moraju u što kraćem roku održati vanredni parlamentarni izbori na kojima bi volja građana bila najbolji i jedini arbitar za rješenje teške društveno političke krize.

Јoković je rekao da je stav SNP-a da treba izabrati novu Vladu, jer postojeća, kako kaže, ne odražava narodnu volju, pošto se u njoj nalaze i ljudi za koje niko nije glasao na izborima, a neki među njima čak nisu ni izašli na izbore.

On je naveo da će SNP uraditi sve da dođe do izbora nove Vlade u okviru aktuelne parlamentarne većine i stranaka manjinskih naroda sa kojima je potpisao memorandum.