latinica  ћирилица
26/01/2022 |  15:19 ⇒ 18:33 | Autor: RTRS

Uručena priznanja za sportsku saradnju Srpske i Srbije, među dobitnicima i Dodik (VIDEO)

U Ruskom domu u Beogradu uručena su "Posebna priznanja za razvoj i unapređenje sportske saradnje Srbije i Republike Srpske", koja dodjeljuje Savez za sport i rekreaciju Republike Srpske i Biciklistički savez Republike Srpske. Ovom prilikom najavljen je rad na projektu otvaranja Centra za razvoj sportske saradnje Srbije, Srpske i Rusije.
Beograd - dodijeljena priznanja - Foto: SRNA
Beograd - dodijeljena priznanjaFoto: SRNA

Vlade Srbije i Srpske proglasile su Međunarodnu biciklističku trku Beograd-Banjaluka za događaj od najveće važnosti za saradnju u oblasti sporta, a organizaciju ovog događaja podržale su institucije i gradovi-domaćini. Najzaslužnijima, koji su doprinijeli da trka opstane od 2007. godine, dodijeljena su priznanja.

- Ona naravno ima međunarodni karakter, ali za nas ima mnogo veće značenje, upravo da bi ta trka opstala i da bi se dešavala evo 16. put u aprilu ove godine - zahvalni su ljudi na čija smo vrata pokucali i oni koji su zvali nas i koje smo mi - rekao je Vladimir Kuvalja direktor Saveza za sport i rekreaciju Republike Srpske.

Među nagrađenima je i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

U njegovo ime nagradu je primio direktor Predstavništva Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, koji je i sam dobitnik priznanja. Podsjeća da Biciklistička trka Beograd-Banjaluka ima međunarodni ugled, da se boduje za svjetski kup, i da je primjer dobre saradnje Srpske i Srbije i njihovog predstavljanja u svijetu.

- Ovaj projekat prije svega doprinosi sportskoj saradnji Srpske i Srbije, ali ovaj projekat i promoviše i turistički proizvod Srbije i Srpske, i kulturu Srbije i Srbije, promoviše gradove kroz koje prolazi - dodao je on.

Priznanje je uručeno i ambasadoru BiH u Sjeverenoj Makedoniji Draganu Јaćimoviću i direktoru Ruskog doma Јevgeniju Baranovu, kome je uručen i dres koji je Marija Letajeva nosila na proglašenju pobjednika u Istočnom Sarajevu.

Ostalim dobitnicima, među kojima su resorni ministri Srpske i Srbije, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije i zamjenik gradonačelnika Beograda - priznanja će biti uručena naknadno.