latinica  ћирилица
26/01/2022 |  16:13 ⇒ 18:33 | Autor: SRNA

Kuvalja: U planu biciklistička trka Srpska-Srbija-Rusija

Direktor Saveza za sport i rekreaciju Republike Srpske Vladimir Kuvalja najavio je da je u planu veliki projekat saradnje u sportu između Republike Srpske, Srbije i Rusije, ali i organizovanje velike biciklističke trke od Srpske, preko Srbije, do Rusije.
Vladimir Kuvalja - Foto: RTRS
Vladimir KuvaljaFoto: RTRS

- Planirano je otvaranje centra za razvoj sportske saradnje Srbije, Republike Srpske i Rusije, koji će imati zadatak, prije svega, da se povežu sportski savezi iz ove tri zemlje - izjavio je Kuvalja u Beogradu.

On je u Ruskom domu uručio Posebna priznanja za razvoj i unapređenje sportske saradnje Srbije i Republike Srpske, koja dodjeljuje Savez za sport i rekreaciju Republike Srpske i Biciklistički savez Srpske.

Kuvalja je istakao da će se raditi na projektu čiji je cilj organizovanje velike međunarodne biciklističke trke iz Banjaluke, odnosno Republike Srpske, preko Srbije, do Rusije, a njen završetak ili početak vjerovatno će biti u Sočiju.

- Naravno, to je malo duži i malo veći projekat, ali nakon što smo realizovali projekat trke Beograd-Banjaluka, za nas prepreka nema. Uz ovakve prijatelje kakve mi imamo, mislim da to neće biti veliki problem - rekao je Kuvalja.

On je dodao da bi sjedište tog centra trebalo da bude u Beogradu, a da će kancelarije biti otvorene u Moskvi ili Sočiju i u Banjaluci.

Povodom današnjeg uručenja priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama, koji su podržali projekat Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka, Kuvalja je naveo da je to način da zahvali Srbiji, Republici Srpskoj i Rusiji, koja se uključuje u ove projekte upravo od danas.

On je istakao da je Srbija uvijek bila podrška Srpskoj u svim oblastima, pa i u sportu, a primjer sportske saradnje je upravo trka Beograd-Banjaluka, koju su vlade i Srpske i Srbije proglasile za najveći sportski događaj kada je riječ o specijalnim paralelnim vezama u ovoj oblasti.

Kuvalja je napomenuo da je ova trka prepoznata i od institucija i pojedinaca i da ima međunarodni karakter, te posebno istakao podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i njegovog šefa Mlađena Cicovića.

- Prva vrata koja su bila otvorena su od Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, gdje nas je šef Predstavništva Mlađen Cicović primio kao porodicu i tada je u Srbiji trka zaživjela. Pored Cicovića, podršku su dali i predstavnici gradova, kao što je grad Beograd, ali i mediji - rekao je Kuvalja.

U Beogradu su danas zaslužnim pojedincima uručena Posebna priznanja za razvoj i unapređenje sportske saradnje Srbije i Republike Srpske, koja dodjeljuje Savez za sport i rekreaciju Republike Srpske i Biciklistički savez Srpske, a među dobitnicima su i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Priznanje je na ceremoniji u Ruskom domu u Dodikovo ime primio Cicović.

Kuvalja je uručio priznanja u vidu plaketa i samom Cicoviću i Predstavništvu Republike Srpske, kao i direktoru Ruskog doma Јevgeniju Baranovu, ambasadoru BiH u Sjevernoj Makedoniji Draganu Јaćimoviću, dok je poznati beogradski advokat Goran Petronijević kao poseban poklon dobio džepni časovnik sa posvetom.