latinica  ћирилица
26/01/2022 |  22:55 | Autor: SRNA

Bileća: Otvorena izložba "Tri sobe"

Izložba slika "Tri sobe" akademske slikarke Dare Radmilović iz Bileće otvorena je večeras u Galeriji Opštinskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" u ovoj opštini, u okviru obilježavanja Savindana - krsne slave opštine, Sabornog hrama i ovog društva.
Bileća: Otvorena izložba "Tri sobe" - Foto: SRNA
Bileća: Otvorena izložba "Tri sobe"Foto: SRNA

Radmilovićeva, kojoj je ovo prva samostalna izložba, rekla je novinarima da je na izložbi predstavljeno 29 slika, te da se najviše bavila prostorom i bojom kao i samim procesom nastajanja slika.

Ona je dodala da najviše uživa u slikanju enterijera, te izrazila zadovoljstvo što je svoju prvu samostalnu izložbu predstavila baš u Bileći - svom rodnom mjestu.

Izložbu je otvorio profesor srpskog jezika Lazar Gnjato koji je novinarima rekao da je ova izložba akademske slikarke Dare Radmilović vrlo vrijedna i hrabra postavka, te izrazio uvjerenje da će Bilećani imati sluha za stvaralaštvo ove mlade umjetnice.

- Zanimljivo je da se ova njena prva samostalna izložba dešava uoči krsne slave opštine Bileća Svetog Save. Nadam se da će ovaj umjetnički događaj biti na radost cijeloj opštini - rekao je Gnjato.

Slikar Marko Burlica, rekao je novinarima da su umjetnički radovi Dare Radmilović koji su večeras predstavljeni dopadljivi svima, te da se u svojoj izložbi bavila materijalizacijom prostora - konkretno dijelovima kuće.

On je dodao da je Radmilovićeva uspjela da dočara udobnost i toplinu tog prostora.