latinica  ћирилица
27/01/2022 |  09:11 ⇒ 14:46 | Autor: TANЈUG

Brnabić: Nismo otklonili prijetnju po Vučićev život

Premijerka Ana Brnabić rekla je jutros da su u ovom trenutku glavni osumnjičeni za planiranje atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića van dometa srpskih bezbjednosnih službi i da one rade danonoćno kako bi prijetnja po život predsjednika bila otklonjena.
Ana Brnabić (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC) -
Ana Brnabić (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC)

Ona je za RTS rekla da je u planiranje ubistva uključeno dvoje crnogorskih državljana, ali i ljudi iz drugih država i unutar i van Evropske unije.

Brnabić je istakla i da srpske bezbjednosne službe danonoćno rade na pronalaženju onih koji su planirali ubistvo na predsjednika Srbije.

- Ono što je važno da naglasim za sve naše građane - još uvijek u ovom trenutku, svi oni koji se sumnjiče i za koje imamo dokaze, su van dometa naših bezbjednosnih službi. Dakle, mi ne možemo da dođemo do njih - rekla je Brnabić.

Premijerka kaže da ima apsolutno povjerenje u srpske bezbjednosne službe, i da one nemaju lak zadatak.

- Imaju izuzetno težak zadatak, rade sve bezbjednosne službe zajedno - svi daju sve od sebe. Vjerujem da ćemo mi ovo spriječiti. Da li se u ovom trenutku osjećam sigurno i da ne postoje problemi - ne, ne osjećam se. Imamo još mnogo da radimo, nismo otklonili bezbjednosnu prijetnju po život predsjednika Aleksandra Vučića. Vejrujem da hoćemo, ali moramo da radimo danonoćno - poručila je Brnabić.

Na pitanje da li ima povjerenje u one koji direktno obezbjeđuju predsjednika, premijerka je rekla da je njegovo obezbjeđenje trenutno na maksimumu.

- Postoji nekoliko prstenova obezbjeđenja oko predsejdnika Vučića. Јa nemam informacije koje su se pojavile u medijima da mi imamo takve sumnje... Momci koji su u neposrednom obezbjeđenju vjerujem da bi u svakom trenutku dali život za njega, to su ozbiljni ljudi, ozbiljne patriote, i oni ozbiljno lično vole predsjednika - rekla je Brnabić i istakla da je njima, pored predsjednika i njegove porodice, najteže.

Poručila je i da je Srbija zahvalna stranim partnerima sa kojima sarađuje u vezi sa ovim informacijama, pored ostalih, i Evropolu.

- Dijelimo informacije i borimo se da predsjednik Aleksandar Vučić bude bezbjedan - rekla je premijerka.

Dodala je da je oprez na granicama maksimalno pojačan, jer se vjeruje da će oni koji planiraju napad na predsjednika pokušati iz inostranstva da uđu u Srbiju.

- Oni imaju svakako svoje jatake u Republici Srbiji... Oni su pod direktnim nadzorom, ono što jeste meni problem - svi oni koji su glavni a umiješani u ovo nisu u dometu naših bezbjednosnih službi. Јa sam naravno najbezbjednija kada jesu u domenu naših službi, iako vjerujem u strane partnere - rekla je premijerka.