latinica  ћирилица
27/01/2022 |  13:24 ⇒ 15:32 | Autor: SRNA

Rajčević: Djelo Svetog Save zlatnim slovima upisano u istoriju

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević istakao je da su ličnost i djelo Svetog Save zlatnim slovima upisani u srpskoj istoriji.
Srđan Rajčević - Foto: RTRS
Srđan RajčevićFoto: RTRS

Rajčević je naglasio da je Sveti Sava veliki i nedostižan u gotovo svim oblastima srpskog nacionalnog i kulturnog života.

- Zahvaljujući njemu, mi znamo ko smo, odakle i od kad potičemo i kome pripadamo, jer je u naš narod donio pismenost, duhovnost, književnost... - naveo je Rajčević povodom Savindana.

Rajčević je svim zaposlenim u obrazovnim ustanovama, studentima i učenicima čestitao školsku slavu Svetog Savu, ističući značaj čuvanja uspomene na prvog srpskog prosvjetitelja, arhiepiskopa i humanistu koji je prije osam vijekova postavio temelje savremenom školstvu.

Rajčević je učenicima i studentima poželio da se, slaveći djelo svetoga Save, nikada ne umore i ne posustanu na putu sticanja znanja i proširenja vidika, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Učiteljima, nastavnicima i profesorima Rajčević je poručio da nikada ne zaborave da im je povjerena jedna od najplemenitijih misija na svijetu - da naraštaje koji stasavaju uče obrazovnim, ali i životnim vrijednostima.