latinica  ћирилица
28/01/2022 |  08:13 ⇒ 13:18 | Autor: RTRS

U akciji "Provajder" slobode lišeno lice zbog ucjene (FOTO)

Policijski službenici Uprave za organizovani Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, postupajući po naredbi Okružnog suda u Prijedoru, proveli su operativnu akciju "Provajder", u okviru koje je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo Krivično djelo "Ucjena" na štetu D.V. slobode lišeno lice M.M iz Prijedora.
Akcija "Provajder" (Foto: Uspupljena fotografija) -
Akcija "Provajder" (Foto: Uspupljena fotografija)

- Lice M.M. je lišeno slobode 27.01.2022. u večernjim satima, neposredno nakon što je preuzeo novac, koji je zahtjevao od oštećenog da bi prestao sa daljim iznošenjem informacija koje škode njegovoj časti i ugledu - navedeno je u saopštenju MUP-a Srpske.

Foto: Ustupljena fotografija

U toku su pretresi vozila i prostorija koja koristi osumnjičeno lice, te se sve dalje aktivnosti preduzimaju pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

Foto: Ustupljena fotografija

RTRS nezvanično saznaje da je riječ o Marku Munjizi.

- Munjiza je tražio iznos od 100.000 KM od oštećenog, a kao potvrdu da će mu ovaj isplatiti zahtijevao prvo 10.000 KM - saznaje RTRS nezvanično.

Pojedini mediji prenose da je uhapšen ubog ucjenjivanja direktora Investiciono-razvojne banke Dražena Vrhovca.

U Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim, nakon koje će biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.