latinica  ћирилица
28/01/2022 |  10:31 ⇒ 10:45 | Autor: SRNA

Treća donacija za izgradnju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici

Opština Trnovo uplatila je treću donaciju od 1.000 KM za Dnevni centar "Podrži me - 9. januar" za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju u Kosovskoj Mitrovici, čija će gradnja uskoro biti završena.
Milorad Arlov (foto: tvmost.info) -
Milorad Arlov (foto: tvmost.info)

Na humanitarnom koncertu Gradskog amaterskog hora "Kamenički biseri" iz Kosovske Kamenice, održanom u okviru Svetosavskih svečanosti u Istočnom Sarajevu u organizaciji Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji i pod pokroviteljstvom grada, prikupljeno je još 920 KM i uplaćeno kao donacija za izgradnju ovog značajnog objekta.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov zahvalio je načelniku Trnova Dragomiru Gagoviću što je ova mala, ali humana opština dosad uplatila 3.000 KM za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar".

- Građevinski smo ga završili. Ostaje namještanje, uređenje dvorišta, ugradnja lifta, vanjskog ljetnikovca i vjerujemo da ćemo to završiti humanošću Republike Srpske - istakao je Arlov.

Dnevni centar "Podrži me - 9. januar" već ima rukovodstvo i 164 člana koji jedva čekaju da počnu koristiti objekat od 714 metara kvadratnih, čija je vrijednosti gradnje oko 300.000 evra, saopšteno je iz Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Iz Odbora mole humane ljude da pozovu broj 1412, koji je aktivan do 31. januara i da doniranjem jedne KM pomognu završetak i opremanje Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici.