latinica  ћирилица
28/01/2022 |  12:08 ⇒ 20:38 | Autor: RTRS

Cvijanović-Azeski: Opredijeljeni da se u okviru regije dodatno integrišemo (FOTO/VIDEO)

Opredijeljeni smo da se u okviru regije dodatno integrišemo, a sve u cilju što bržeg i snažnijeg ekonomskog razvoja, istakla je predsjednica Republike Srpske poslije sastanka sa predsjednikom Privredne komore Sjeverne Makedonije Brankom Azeskim.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Mnogo je oblasti u kojima privrednici iz Sjeverne Makedonije i Republike Srpske mogu da sarađuju i rade zajedno -istakla je Cvijanović.

 Cvijanović je naglasila da je neophodno uz neko dobro političko razumijevanja da Srpska i Sjeverna Makedonija imaju i dobre privredne veze.

- Ovo je prilika da se upoznamo sa uslovima poslovanja, i šta su to potencijalno neke naše šanse. To su iskusni ljudi u poslovima koji odlično poznaju šta su to potencijali u Republici Srpskoj. To znači da će biti sve više investitora u Srpskoj iz Sjeverne Makedonije - dodala je Cvijanović.

Željka Cvijanović i Branko Azeski

Јedna od tema bila je i obostrana saradnja na međunarodnim sajmovima.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

- Nastojaćemo da nadograđujemo saradnju, kako bi Sjeverna Makedonija još više bila naš partner u okviru poljoprivrednih sajmova. Srpska tu ima tradiciju. Јedan od tih sajmova je sajam u Bijeljini, koji se održava u septembru, a koji je regionalnog karaktera i okuplja izlagače iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije - rekla je Cvijanović.

Istakla je da su danas prezentovali mogućnosti Srpske u razvoju energetskog sektora.

 Dodala je da će biti razgovora i u narednom periodu.

- Fokusiraćemo se na to kako je i na koji način organizovana komora u Sjevernoj Makedoniji, kao što je digitalizacija i veze koje su napravili u okviru biznisa - navodi Cvijanović.