latinica  ћирилица
28/01/2022 |  13:56 ⇒ 20:38 | Autor: SRNA

U subotu promjenljivo do pretežno oblačno i suvo

U Republici Srpskoj i FBiH sutra se očekuje promjenljivo do pretežno oblačno i suvo vrijeme, uz dnevnu temperaturu vazduha od jedan do pet, a u Hercegovini do sedam stepeni Celzijusovih.
Zima - Foto: RTRS
ZimaFoto: RTRS

Јutro će biti promjenljivo do pretežno oblačno i suvo, osim centralnog planinskog pojasa gdje će biti oblačno sa mjestimičnim slabim snijegom i vjetrovito, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana ostaje promjenljivo do pretežno oblačno, ali suvo u svim krajevima, osim na jugu, gdje će uglavnom biti sunčano, dok se u večernjim časovima očekuje naoblačenje sa sjevera, koje bi tokom noći na nedjelju moglo uzrokovati slabu kišu u Posavini, Semberiji i Podrinju, a na planinama te regije slab snijeg.

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus četiri do dva stepena, a u višim predjelima od minus devet stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar, zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini umjereno jaka bura, koja će poslije podne oslabiti, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Sokolac minus četiri, Rudo i Bjelašnica minus tri, Foča minus dva, Zenica minus jedan, Han Pijesak i Sarajevo nula, Kalinovik, Srebrenica i Јajce jedan, Prijedor i Drvar dva, Bileća, Gacko, Nevesinje, Doboj i Tuzla tri, Mrakovica, Mrkonjić Grad, Ribnik, Srbac, Zvornik i Livno četiri, Banjaluka i Bihać šest, Bijeljina i Trebinje sedam, Neum devet i Mostar 10 stepeni Celzijusovih.