latinica  ћирилица
28/01/2022 |  15:02 ⇒ 19:46 | Autor: RTRS

Dodik: Trenutno više od dvije milijarde KM investicija (VIDEO)

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je, nakon sastanka Izvršnog komiteta SNSD-a sa predsjednicima gradskih odbora ove stranke, da je Izvršni komitet zadovoljan političkim stanjem u Republici Srpskoj i aktivnostima institucija, sa zahtjevom da se u ovoj i narednim godinama sve usmjeri na nove investicije.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Ono što smo mogli da evidentiramo u ovom trenutku jeste preko dvije milijarde KM investicija koje uključuju investicije u javni sektor, elektroprivredu, infrastrukturu, te javna dobra poput gradnje i obnavljanja škola i bolnica - rekao je Dodik.

On je rekao da je na tom planu zahvalan za podršku Srbije, posebno kada je riječ o gradnji auto-puteva.

Dodik je istakao da je politička situacija u Republici Srpskoj stabilna, te da SNSD ima dobre donose sa koaliconim partnerima koje će pokušati dodatno ojačati.

Kada je riječ o situaciji u BiH, Dodik je rekao da je osnovni problem funkcionisanje zajedničkih institucija. Ponovio je da je osnovni zahtjev za povratak srpskih kadrova u punom kapacitetu povlačenje spornog zakona koji je nametnuo Valentin Incko.

Dodik je rekao da je Srpska u vezi sa tim predložila određene akte radi vraćanja u zajedničke institucije, a to je zakon koji kažnjava sve zloupotrebe ako se neki kolektivitet u BiH nazove genocidnim. 

On je istakao da Republika Srpska ne prihvata indirektan izbor srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dodik je rekao da podržava održavanje naredne posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, kao i ljude koji će se na njoj obratiti, poštujući činjenicu da je BiH sastavljena od tri konstitutivna naroda.

Kada je riječ o aktivnostima stranke, Dodik je rekao da su konsolidovali sve gradske stranačke organizacije, istakavši da SNSD sada ima podršku 34,9 odsto glasačkog tijela u Srpskoj, dok je zbir sve opozicije na tom planu je 28 odsto.

On je rekao da će to, kada se doda podrška koalicije, polučiti odličan i pobjednički rezultat na narednim opštim izborima.