latinica  ћирилица
28/01/2022 |  16:13 ⇒ 16:21 | Autor: RTRS

Narodna skupština Srpske ključno mjesto (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je Narodna skupština Republike Srpske ključno mjesto za razgovor o svim temama.
Milorad Dodik (foto: NSRS) -
Milorad Dodik (foto: NSRS)

Komentarišući stav opozicije koja je ostala uzdržana za održavanje posebne sjednice Parlamenta Srpske o političko-ekonomskoj situaciji u BiH, Dodik je rekao da u Narodnoj skupštini ne postoji velika i mala tema, te da bi o svim temama o kojima se raspravljaju na nivou BiH, trebalo razgovarati u NSRS.

- Mi to različito vidimo. Bio sam poslanik prvom sazivu Narodne skupštine i savršeno znam na koji način smo se referisali na sve jedno pitanje koje je bilo u to vrijeme. I to je omogućavalo dodatni legitimitet Republici Srpskoj - rekao je Dodik.

On je istakao da bi sva pitanja koja idu na odlučivanje u Parlamentarnu skupštinu BiH, trebalo prethodno da budu obrađena u Parlamentu Srpske.

- Međutim, stranci ovdje pokušavaju da naprave od poslanika koji se biraju na prostoru Srpske samostalne strijelce koji imaju pravo da rade šta hoće - rekao je Dodik i dodao da to u ovom momentu odgovara opoziciji, ali da će sjednica Narodne skupštine ipak biti održana.