latinica  ћирилица
09/02/2022 |  12:14 ⇒ 12:25 | Autor: SRNA

Rektor sa novoizabranim rukovodstvom Studentskog parlamenta (FOTO)

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin razgovarao je danas sa novoizabranim rukovodstvom Studentskog parlamenta o organizaciji tradicionalne manifestacije "Dani studenata Univerziteta u Banjaluci".
Radoslav Gajanin i novoizabrano rukovodstvo Studentskog parlamenta - Foto: Facebook
Radoslav Gajanin i novoizabrano rukovodstvo Studentskog parlamentaFoto: Facebook

Na sastanku je istaknuto da će tokom ove manifestacije biti organizovani događaji "Dani otvorenih vrata" i "Festival fakulteta", na kojima će se budućim studentima predstaviti fakulteti i akademija u sastavu Univerziteta.

Iz Univerziteta u Banjaluci je saopšteno da je razgovarano i o organizovanju prakse za studente Univerziteta, te o poboljšanju vidljivosti aktivnosti studentskih organizacija na internet stranicama članica Univerziteta.

Gajanin je najavio da će rukovodstvo Univerziteta u Banjaluci i u narednom periodu podržati sve pozitivne zahtjeve koji dolaze od predstavnika Studentskog parlamenta, a koji se odnose na poboljšanje uslova studiranja i studentskog standarda u ovoj visokoškolskoj ustanovi.

U saopštenju se navodi da je rukovodstvo Studentskog parlamenta predstavilo rektoru plan rada za naredni period i zahvalilo mu za podršku koju daje ovoj studentskoj organizaciji.

Sastanku održanom u kabinetu rektora prisustvovali su predsjednik Studentskog parlamenta Radovan Јalić, potpredsjednici Vladan Gačić i Mladen Јeličić, sekretar Milica Polić, član Upravnog odbora Univerziteta iz reda studenata Vladimir Ivković, te predsjednik Unije studenta Republike Srpske Nikola Bojić.