latinica  ћирилица
15/02/2022 |  10:45 ⇒ 14:26 | Autor: sputniknews.com

Ruske trupe počele da se vraćaju u svoje baze nakon vojnih vježbi

Јedinice Јužnog i Zapadnog vojnog okruga počele su da se vraćaju u svoje garnizone, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.
Ruske trupe se vraćaju u baze nakon vojnih vežbi (foto: twitter.com/rs_sputnik) -
Ruske trupe se vraćaju u baze nakon vojnih vežbi (foto: twitter.com/rs_sputnik)

- Po završetku borbene obuke trupe će, kao i uvijek, kombinovano marširati do svojih stalnih baza. Јedinice Јužnog i Zapadnog vojnog okruga koje su izvršile svoje zadatke već su počele da se ukrcavaju u željeznički i drumski transport i danas počinju da se kreću ka svojim vojnim garnizonima - precizirao je Konašenkov.

Takođe je naveo da će pojedine jedinice marširati u sastavu vojnih kolona. 

- Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju sa kompleksom velikih mjera za operativnu pripremu trupa i snaga. U njima učestvuju gotovo svi vojni okruzi, flote i vazdušno-desantne snage -  rekao je Konašenkov.
 
Prema njegovim riječima, trupe Istočnog vojnog okruga i Vazdušno-desantne snage koje učestvuju u vežbama "Saveznička odlučnost" u saradnji sa bjeloruskim oružanim snagama razrađuju zadatke odbijanja agresije na Saveznu državu tokom odbrambene operacije.

- U operativno važnim oblastima svjetskog okeana i vodama mora koje se nalaze uz teritoriju Rusije izvodi se serija pomorskih vježbi u kojima učestvuju brodovi, podmornice i mornarička avijacija - dodao je Konašenkov.