latinica  ћирилица
15/02/2022 |  11:20 ⇒ 16:17 | Autor: RTRS

Dodik: Srbi imaju dvije države - Srpsku i Srbiju (FOTO/VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Orašcu da se Dan državnosti Srbije u Republici Srpskoj doživljava kao zajednički praznik.
Obilježavanje Dana državnosti Srbije (Foto:  TANJUG/ JADRANKA ILIC) -
Obilježavanje Dana državnosti Srbije (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC)

- U Republici Srpskoj obilježavamo ovaj dan kao svoj. Zagledni smo u Srbiju kao maticu. Srbija nama daje garancije i utočište, Srbija je tu da nas utješi, pomogne, ohrabri, da podstrek i pokaže da samo borba za interese srpskog naroda gdje god se nalazi, ima opravdanje - rekao je Dodik na centralnoj manifestaciji obilježavanja Dana državnosti Srbije, čestitajući građanima i rukovodstvu Srbije.

Dodik je istakao da su Srbi uvijek donosili slobodu drugim narodima, te da su "naši preci postavili temelje onoga što je danas savremena civilizacija".

- Srećemo se ovdje i obilježavamo naš zajednički praznik, praznik koji je posvećen Prvom srpskom ustanku, danu kada su Srbi u predanoj borbi za slobodu digli ustanak i krenuli u izgradnju srpske državnosti i slobode za sve koji ovdje žive - rekao je on.

Dodik je poručio da Srbi danas imaju dvije države - Republiku Srpsku i Srbiju.

- Srbiju koja je garant mira i bezbjednosti, koju volimo i radujemo se svakom njenom napretku, Srbiju koja je garant opstanka svih Srba - naglasio je Dodik i zahvalio Srbiji za pomoć Srpskoj i razumijevanje.

On je istakao da je Srbija garant mira, država koja se pod rukovodstvom predsjednika Aleksandra Vučića gradi i ide naprijed.

Dodik je poručio da Srbi imaju svoje crvene nacionalne linije slobode i države, koje ne žele da izgube, već žele da ih grade i ostave svojim potomcima.