latinica  ћирилица
16/02/2022 |  09:14 ⇒ 11:36 | Autor: RTRS

Zeljković pušten na slobodu

Nekadašnji direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković pušten je na slobodu nakon pet mjeseci provedenih u pritvorskoj jedinici KPZ Banjaluka, potvrdila je za RTRS njegov advokat Јadranka Ivanović.
Branislav Zeljković - Foto: SRNA
Branislav ZeljkovićFoto: SRNA

Zeljković je pušten nekoliko minuta iza ponoći.

U nastavku slučaja koji se odnosi na sporne nabavke Instituta za javno zdravstvo, Zeljković i saučesnici braniće se sa slobode.

Sekretar Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić kaže da je pritvor trajao onoliko koliko je Sud odredio trajanje pritvora.

- Republičko tužilaštvo nije više moglo zatražiti produženje pritvora s obzirom na to da su otpali svi pritvorski razlozi - navela je Tojagićeva.

Ona je pojasnila da je prema rješenju Vrhovnog suda Republike Srpske pritvor Branislavu Zeljkoviću mogao da traje noćas pet minuta poslije ponoći, dok je po istom rješenju Slavku Bojiću pritvor istekao juče u 17.24 časa.

Tojagićeva je rekla da je istraga u ovom predmetu u završnoj fazi i svi počinioci krivičnog djela biće procesuirani.

Podsjećamo, direktor firme Prokontrol Slavko Bojić juče je pušten na slobodu.

Zeljković i Bojić uhapšeni su u septembru prošle godine, zajedno sa Draganom Dubravcem i Sašom Markovićem, za koje je Republičko javno tužilašto odlučilo da ne zatraži pritvor u decembru prošle godine.