latinica  ћирилица
22/02/2022 |  16:30 ⇒ 20:22 | Autor: sputniknews.com

Vučićeva poruka Ukrajini: Prvo vi osudite stravičnu agresiju Zapada nad Srbijom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je ambasadoru Ukrajine u Srbiji Oleksandru Aleksandroviču, povodom zahtjeva da Srbija osudi potez Rusije, da najprije pozove vlast u Ukrajini da osudi agresiju koju je nad Srbijom sproveo Zapad.
Aleksandar Vučić (Foto:TANJUG/ RADE PRELIC) -
Aleksandar Vučić (Foto:TANJUG/ RADE PRELIC)

- On je od nas tražio da mi nedvosmiseleno i jasno osudimo rusku agresiju i tako dalje.. Mi smo mala zemlja i ne želimo da sebi ukidamo mogućnost da nastavljamo prijateljstvo sa nekima, i pritom mi ne odlučujemo o sudbini Ukrajine. Јa pozivam ukrajinskog ambasadora da pozove predsjednika Ukrajine i da ga zamoli da večeras na televiziji osudi stravičnu i tragičnu agresiju koju su nad Srbijom sprovele SAD, Njemačka, Velika Britanije i druge zemlje. Siguran sam da će on to da uradi i ja ću onda sa radošću da ispunim njegove zahtjeve - izjavio je Vučić.

On je dodao da se Srbija principijelno drži međunarodnog prava i da ne želi da kvari odnose sa Rusijom i Kinom.

- Sad misle da je vrijeme da nam lupaju šamare i da nas udaraju u glavu. Nadamo se miru i dobrim odnosima sa svima, suviše smo mali da bi bilo kome prijetili i protiv bilo koga šta radili i držimo se principijelno međunarodnog prava i to je sada svima jasno. Čim oni budu osudili stravičnu agresiju na našu zemlju, koju su sprovele te države koje danas pomažu Ukrajinu, i mi ćemo reagovati, ali vidjećete da od toga nema ništa. Njihovi interesi su ka Zapadu, a naši interesu su da budemo na putu ka Evropskoj uniji i da ne kvarimo odnose sa Rusijom i Kinom. Ta politika je izdržala najteža iskušenja -naglasio je Vučić.