latinica  ћирилица
24/02/2022 |  07:46 | Autor: RTS

Partizan protiv Sparte za plasman u osminu finala Lige konferencija

Fudbaleri Partizana igraju revanš meč baraža za osminu finala Lige Konferencija protiv ekipe Sparte iz Praga. Duel počinje 18.45.
Sparta - Partizan (foto: facebook.com / FKPartizanBG) -
Sparta - Partizan (foto: facebook.com / FKPartizanBG)

"Crno-bijeli" u ovaj meč unose prednost koju su izborili u prvom duelu odigranom u Pragu prije sedam dana, kada su golom Meniga stigli do pobjede - prve pobjede za jedan srpski tim, štaviše, na gostovanjima u nokaut fazi evropskog takmičenja poslije skoro 20 godina...

 U međuvremenu, nakon pomenutog duela, ekipa Partizana slavila je u Superligi Srbije protiv kragujevačkog Radničkog, dok je meč koji je Sparta trebalo da odigra protiv Јabloneca odložen.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević u nemalom broju slučajeva isticao je da je za njegov tim šampionat Srbije prioritet i da je osvajanje titule u domaćem prvenstvu ono što je osnovni cilj.

Imajući u vidu da se utakmica protiv Crvene zvezde igra za koji dan, očekivalo bi se da ekipa iz Humske tom meču posveti pažnju već sada, ali Stanojević kaže, "nažalost ili na sreću", to nije slučaj.

Kako je sam istakao na zvaničnoj konferenciji za medije uoči meča sa Spartom, fudbaleri Partizana "sami su krivi što je i takmičenje u evropskim okvirima postao važan cilj". Oni su to uradili, naravno, dobrim rezultatima do sada, posebno pomenutom pobjedom u Pragu.

Duel na stadionu Partizana, koji "crno-bijelima" može donijeti plasman u osminu finala Lige Konferencija i duele sa nekim veoma atraktivnim i kvalitetnim protivnicima, počinje u 18.45.