latinica  ћирилица
24/02/2022 |  10:12 ⇒ 10:12 | Autor: SRNA

Pretresi u borbi protiv međunarodne trgovine ljudima

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da se od jutros na području Orašja i okoline prikupljaju dokazi o trgovini ljudima, te da su i osumnjičeni počinioci, kao i žrtve - migranti, uglavnom državljani Avganistana i Pakistana.

U ovom predmetu prikupljeni su dokazi da osumnjičena lica iz migrantske populacije, zloupotrebljavajući težak položaj žrtava koje su, takođe, migranti, vrše zlostavljanje i iskorištavanje žrtava, među kojima ima i maloljetnih lica.

Tužilac iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, u okviru obimne istrage koja se sprovodi u borbi protiv međunarodne trgovine ljudima radi seksualne eksploatacije, kao i krijumčarenja lica, od ranih jutarnjih časova koordiniše aktivnosti i pretrese na području Orašja i okoline, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Aktivnosti koje su sproveli Tužilaštvo BiH, Granična policija i Služba za poslove sa strancima, usmjerene su na prikupljanje dokaza za procesuiranje osumnjičenih, a takođe zbrinjavanje i pružanje zaštite žrtvama i oštećenim.

Tužilaštvo BiH i partnerske institucije i agencije nastavljaju intenzivan rad u ovom predmetu.