latinica  ћирилица
24/02/2022 |  10:42 ⇒ 10:54 | Autor: SRNA

Pasečnik: Putinova odluka vodiće obnovi mira u Donbasu

Odluka ruskog predsjednika Vladimira Putina da pokrene specijalnu vojnu operaciju vodiće obnovi mira u Donbasu, rekao je lider Luganske Narodne Republike Leonid Pasečnik za televizijski kanal "Rusija 24".

- Uvjeren sam da početak ove operacije označava stabilnost, sigurnost u budućnosti i, što je najvažnije, mir za sve stanovnike Republike - rekao je Pasečnik.

On je istakao da je Putinovo pokretanje specijalne vojne operacije pozdravio narod LNR.

- Mi smo već treći dan zaredom u stanju euforije. Mi smo presrećni što se vraćamo u naš punopravni, istinski slovenski svijet. Naravno, i mi smo sa radošću dočekali izjavu o početku vojne operacije. Mi smo ovo čekali osam dugih godina. Siguran sam da će se prekinuti zloupotrebe koje smo trpjeli od strane starog kijevskog režima. Ruska Federacija je uvijek pružala ruku prijateljstva i solidarnosti. Danas je to još više dokazala - rekao je on, prenio je TASS.

Lider LNR je uvjeren da će obnova mira biti plodotvorna u smislu ekonomskog razvoja republike, kao i u odnosima sa Rusijom.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je jutros da je donio odluku o pokretanju specijalne vojne operacije, na zahtjev lidera republika u Donbasu, s ciljem zaštite ljudi "koji se muče zbog zlostavljanja i genocida kijevskog režima već osam godina".

Putin je istakao da Moskva ne planira da okupira ukrajinske teritorije.