latinica  ћирилица
24/02/2022 |  12:26 ⇒ 13:53 | Autor: sputniknews.com

Kremlj: Ciljevi specijalne operacije Rusije moraju biti ispunjeni

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da ciljevi specijalne operacije Rusije po pitanju demilitarizacije Ukrajine moraju biti ispunjeni budući da oni predstavljaju prijetnju za ruski narod.
Dmitrij Peskov (Foto: BBC News YouTube) - Foto: Screenshot/YouTube
Dmitrij Peskov (Foto: BBC News YouTube)Foto: Screenshot/YouTube

Kako je rekao, rok za izvršenje specijalne operacije Rusije će odrediti ruski predsjednik Vladimir Putin u skladu sa rezultatima i ostvarenim ciljevima.

- Cilj je denacifikacija Ukrajine, a idealni scenario bi bio kada bi se Ukrajina očistila od nacista - naveo je on.

Takođe je rekao i da je termin "okupacija", kada je riječ o ovoj operaciji, apsolutno neprihvatljiv.

Govoreći o perspektivi potpunog uništenja ukrajinske armije Peskov je rekao da je cilj da se "neutrališe vojni potencijal Kijeva".
 
Takođe se osvrnuo i na pitanje eventualne smjene režima u Kijevu rekavši da je to isključivo pitanje koje treba da rješava ukrajinski narod.

Peskov je takođe rekao i da se Kremlj negativno odnosi prema sankcijama Zapada koje su uvedene protiv Vladimira Putina i ruskih ministara.

- Rusiju je nemoguće zatvoriti gvozdenom zavjesom, problemi mogu biti sa mnogim zemljama, iako su ti problemi postojali i ranije - kazao je on.

Komentarišući susret ukrajinskog i ruskog predsjednika Peskov je rekao da takva mogućnost nije isključena ukoliko je Kijev spreman da razgovara o zabrinutostima Moskve u sferi bezbjednosti.