latinica  ћирилица
24/02/2022 |  13:04 ⇒ 25/02/2022 | 08:05 | Autor: RTRS

Humanitarna akademija "Suza Kosova" u Banjaluci za djecu sa KiM

Učenici Srednje tehničke škole iz Banjaluke za podršku humanitarne akcije Odbora za Kosovo i Metohiju organizuju Humanitarnu akademiju "Suza Kosova" sutra, 25. februara sa početkom u 19 časova u Domu omladine u Banjaluci.
Dom omladine u Banjaluci - Foto: Screenshot/YouTube
Dom omladine u BanjaluciFoto: Screenshot/YouTube

Na akademiji će se dobrovoljno prikupljati sredstva za izgradnju i opremanje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici.

Uz humanost, tema i motiv priredbe je značaj Kosova i Metohije za srpsku kulturu i identitet. Akademija podrazumeva dramski dio, recitacije, prigodne tekstove i muzičke delove posvećene Kosovu i Metohiji, a učenici pozivaju sve humane ljude i svoje vršnjake da dođu i daju svoj doprinos humanosti, izjavio je predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, uputivši zahvalnost učenicima i profesorima Tehničke škole što, kako kaže, na ovaj način podržavaju svoje vršnjake, kao i srpski narod na Kosovu i Metohiji.

- Raduje me što su akademiju nazvali "Suza Kosova", što su je namenili humanosti i dali učešće u našoj velikoj humanitarnoj akciji izgradnja i opremanje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici koji  smo izgradili i sad opremamo za njihove vršnjake, djecu i mlade sa poteškoćanma u razvoju iz Udruženja roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice. Posebno me raduje što tako mladi imaju razvijen patriotizam i prepoznaju težinu života svojih vršnjaka na Kosmetu. To govori mnogo o njima i da će Republika Srpska opstati i ostati u pravim rukama u amanet ovim divnim mladim ljudima kojih ima mnogo širom Srpske - navodi Arlov.

Veliko hvala uputio je za još 145 osnovnih i srednjih škola Republike Srpske koje su 2020/21.godine učestvovale u dvije humanitarne akcije "Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji" i izgradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar".

- Naš Odbor radi paralelno još jedan veliki deseti jubilarni projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" zahvaljujuću humanosti lokalnih zajednica, osnovnih škola a najviše porodica iz cijele Srpske - rekao je Arlov.