latinica  ћирилица
24/02/2022 |  13:08 ⇒ 17:26 | Autor: RTRS

Cvijanović: Podrška svim kulturnim radnicima Narodnog pozorišta (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Narodno pozorište Republike Srpske.
Željka Cvijanović u Narodnom pozorištu Republike Srpske - Foto: RTRS
Željka Cvijanović u Narodnom pozorištu Republike SrpskeFoto: RTRS

Iskazala je podršku menadžmentu, glumcima i svim kulturnim radnicima Narodnog pozorišta Republike Srpske.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

- Raduje me posvećenost zaposlenih u ovoj veoma važnoj kulturnoj ustanovi, a institucije Srpske svakako će pomoći u realizaciji njihovih ambicioznih planova za naredni period - objavila je predsjednica Srpske na Instagramu.

Cvijanović je istakla da ju raduje činjenica da su intenzivirani odnosi sa pozorištem iz Beogradom i da će se to vidjeti kroz različite događaje, manifestacije i učešće na festivalima.

- Suštinski je važno da učimo jedni od drugih, ali i da internacionalizujemo naše aktivnosti. Ovdje su ljudi posvećeni svom poslu. Rade vrlo ozbiljno, poklazujući svoju sposobnost i svoj kapacitet. Naši glumci su angažovani u raznim produkcijama izvan Republike Srpske čime mi dobijamo potvrdu da su ovdje sjajni glumci - naglasila je Cvijanović.

Vršilac dužnosti direktora Narodnog pozorišta Dijana Grbić istakla je da je ovo bila prilika da predsjednika Republike upoznaju sa planovima u ovoj sezoni.

- Nadamo se i finansijskoj podršci, s obzirom na ambiciozne planove ove kuće. Ova godina je bitna za sve nas, jer smo prošle godine imali jubilej 90 godina od nastanka prve i najveće kulturne institucije u Srpskoj, koji nismo mogli obilježiti na pravi način - rekla je Grbićeva.

Dekan Akademije umjetnosti u Banjaluci Dragana Purković Macan navela je da je ovo bila prilika i da se razgovara o budućoj saradnji Narodnog pozorišta i Akademije umjetnosti na zajedničkim projektima.