latinica  ћирилица
24/02/2022 |  13:38 ⇒ 16:01 | Autor: SRNA

Tegeltija: Nastavak saradnje s ciljem podsticanja ekonomskog rasta

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija pozvao je danas Evropsku investicionu banku da pruži podršku i učestvuje u realizaciji Ekonomskog i investicionog plana za Zapadni Balkan.
Zoran Tegeltija i Mateo Rivelini - Foto: SRNA
Zoran Tegeltija i Mateo RiveliniFoto: SRNA

Tokom razgovora sa delegacijom Evropske investicione banke koju je predvodio Mateo Rivelini, Tegeltija je istakao da je ovaj plan od ključne važnosti za ekonomski oporavak od pandemije virusa korona, kao i za razvoj regiona i pokretanje investicionog ciklusa, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Na sastanku, na kojem je razgovarano o realizaciji dosadašnjih i mogućnostima realizacije novih projekata, Tegeltija je upoznao delegaciju EIB-a sa aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH, sa posebnim osvrtom na posljedice uzrokovane pandemijom kovid 19 i njenim privrednim i socijalnim implikacijama.

Zajednički je ocijenjeno da je dosadašnja saradnja institucija u BiH sa EIB-om bila dobra, te je izražena spremnost za njen nastavak s ciljem daljeg podsticanja ekonomskog rasta i produktivnosti BiH koja će biti značajna za bolje funkcionisanje i stabilnost regiona zapadnog Balkana.

Tegeltija je zahvalio EIB-u na kontinuiranoj finansijskoj podršci brojim projektima od značaja za sve građane u BiH, kao što su izgradnja, rekonstrukcija i modernizacija putne i željezničke infrastrukture, elektro i vodovodne mreže, unapređenje zdravstvenog sistema i drugo.