latinica  ћирилица
25/02/2022 |  07:07 ⇒ 07:57 | Autor: RTS

Maestralni Јokić se vratio sa Ol-stara i umalo zabilježio tripl-dabl (VIDEO)

Najbolji srpski košarkaš Nikola Јokić nastavio je sa nevjerovatnim partijama i po povratku sa Ol-stara i ponovo nosio Denver do pobjede. Nagetsi su trijumfovali na gostovanju kod Sakramenta rezultatom 128:110, a Јokić je, baš kao i u Klivlendu u utakmici najvećih zvezda, bio nadomak tripl-dabla.

Prošlosezonski MVP i najveći favorit da i ove godine ponese titulu najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone još jednom je dokazao da se nalazi u samom vrhu igrača najjače lige svijeta.

Nekoliko dana poslije spektakla na Ol-staru, u kojem je njegov tim ostvario pobjedu, Nikola je sa Denverom gostovao kod "kraljeva" i malo mu je nedostajalo da u tri statističke kategorije ima dvocifren učinak.

Na parketu je proveo nešto više od 30 minuta i za to vrijeme postigao 25 poena (9/15 iz igre, 2/5 trojke), uz 12 skokova i devet asistencija. Zabilježio je čak četiri ukradene lopte, dvije je izgubio i ostvario jednu blokadu.

Ekipa Majka Melouna imala je prednost poslije prve četvrtine, ali je domaćin najviše zahvaljujući Domantasu Sabonisu uspio da se vrati u drugoj.

Ipak, gosti su pojačali početkom posljednjeg perioda, stigli do ubjedljive prednosti koju su lagano sačuvali do kraja.

Јokića je najbolje pratio Vil Barton koji je bio najefikasniji sa 31 poenom, dok je Moris dodao 19.

Na drugoj strani, spomenuti Litvanac je dominirao sa 33 poena i 14 uhvaćenih lopti, a Diaron Foks se zaustavio na 20.

Denver je zadržao šestu poziciju Zapada sa 34 pobjede i 25 poraza, dok je Sakramento tek 13. sa skorom 22-39.