latinica  ћирилица
25/02/2022 |  07:38 ⇒ 08:50 | Autor: RTRS

Zvezda i Partizan čekaju žrijeb u Nionu

Fudbaleri Crvene zvezde saznaće danas rivala u 1/8 finala Lige Evrope, dok će Partizan nakon sinoćnjeg trijumfa nad Spartom dobiti protivnika za 1/8 finala Lige konferencija.
UEFA    (Foto:uefa.org) -
UEFA (Foto:uefa.org)

Zvezda će, kao pobjednik grupne faze, biti nosilac na žrijebu u Nionu u petak tačno u podne.

Završenim revanšima šesnaestine finala dobila je osam mogućih rivala i već sada je jasno da joj slijede dva spektakla, ali i težak posao. U grupi zvučnih ekipa, ispred kojih su Porto i Barselona, a opasni Atalanta, Lajpcig i Sevilja, samo je jedna želja - Braga, sa kojom su "crveno-bijeli" ove sezone već igrali i izašli kao pobjednici (2:1, 1:1).

Pored njih mogući su još Rendžers iz Glazgova i Betis. Utakmice su na programu 10. i 17. marta, a fudbaleri Crvene zvezde su domaćini u prvoj.

Sat kasnije rivala će dobiti i Partizan. "Crno-bijeli" će za protivnika dobiti jednog od osam pobjednika grupne faze LK.

To su AZ Alkmar (Holandija), Bazel (Švajcarska), Kopenhagen (Danska), Fejenord (Holandija), Gent (Belgija), LASK (Austrija), Ren (Francuska) i Roma (Italija). Utakmice su na programu 10. i 17. marta, a aktuelni lider Superlige Srbije biće gost u revanšu.