latinica  ћирилица
25/02/2022 |  08:00 | Autor: RTRS

Humanitarna akademija "Suza Kosova"

Učenici banjalučke Srednje tehničke škole organizovaće danas humanitarnu akademiju pod nazivom "Suza Kosova" za podršku akciji Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji za izgradnju i opremanje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici.
Dom omladine u Banjaluci - Foto: Screenshot/YouTube
Dom omladine u BanjaluciFoto: Screenshot/YouTube

Učenici pozivaju sve humane ljude i vršnjake da dođu na ovu akademiju u banjalučkom Domu omladine, a, uz humanost, tema i motiv priredbe je i značaj Kosova i Metohije za srpsku kulturu i identitet.

Akademija podrazumijeva dramski dio, recitacije, prigodne tekstove i muzičke dijelove posvećene Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Odbor je zahvalio učenicima i profesorima banjalučke Tehničke škole što na ovaj način podržavaju vršnjake i srpski narod na Kosmetu.

Zahvalnost su iskazali i za još 145 osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj koje su 2020/21. godine učestvovale humanitarnim akcijama - "Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji" i za Dnevni centar "Podrži me - 9. januar", koji je izgrađen i u toku je opremanje za 164 djece i mladih sa poteškoćama.

Odbor, kako se ističe, paralelno realizuje i veliki deseti jubilarni projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" zahvaljujući humanosti lokalnih zajednica, osnovnih škola, najviše porodica iz cijele Srpske.