latinica  ћирилица
25/02/2022 |  08:03 ⇒ 08:09 | Autor: SRNA

I Banjaluka učestvuje u projektu "Spojimo djecu Kosmeta i Srpske"

Banjaluka je potvrdila učešće u desetom jubilarnom projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" i tako se pridružila lokalnim zajednicama u Srpskoj koje su to ranije prihvatile, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.
Milorad Arlov - Foto: RTRS
Milorad ArlovFoto: RTRS

Arlov kaže da su banjalučke osnovne škole "Ivo Andrić i "Sveti Sava" prihvatile da budu domaćini djeci sa Kosova i Metohije, a dopis za učešće upućen je svim osnovnim školama.

On je naveo da očekuje da će još neke škole učestvovati u ovom projektu i ugostiti 35 srpske djece iz Gline sa Banije iz porodica čije su kuće stradale u zemljotresu 29. decembra 2020. godine, a koje još nisu obnovljene.

Arlov je rekao da je na jučerašnjoj sjednici Skupština grada Bijeljine na molbu Odbora i inicijativu potpredsjednika Skupštine Milenka Mitrovića jednoglasno odlučila i obavezala gradsko Odjeljenje za društvene djelatnosti da Bijeljina ove godine učestvuje i organizuje prijem djece iz bratske opštine Goraždevac.

On je napomenuo da su do sada učešće u projektu potvrdili gradovi Banjaluka, Gradiška, Trebinje, te opštine Pelagićevo, Šamac i Sokolac.

Arlov je izrazio veliku zahvalnost Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske za veliku podršku za sve projekte Odbora usmjerene na Kosovo i Metohiju.

- Očekujemo da će od 25. juna do 3. jula u našem desetom jubilanom projektu u Republici Srpskoj sa Kosmeta i Banije boraviti više stotina djece - rekao je Arlov.

Među njima biće djeca sa poteškoćama u razvoju u pratnji svojih roditelja iz Udruženja roditelja "Podrži me" Kosovska Mitrovica za koje Odbor organizuje gradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9.januar" u Kosovskoj Mitrovici.