latinica  ћирилица
25/02/2022 |  16:04 ⇒ 16:07 | Autor: SRNA

Objavljeno prvo izdanje časopisa Bogotražitelj

Objavljeno je prvo izdanje časopisa Bogotražitelj, namijenjenog za pravoslavnu omladinu, po blagoslovu Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija.
Časopis Bogotražitelj (Foto: eparhijazt.com) -
Časopis Bogotražitelj (Foto: eparhijazt.com)

Iz Eparhije navode da je pored bogoslovsko-misionarskog časopisa Živonosni Istočnik, namijenjenog odraslim čitaocima, kao i Pravoslavnog osnovca za najmlađe čitaoce, Bogotražitelj dolazi kao kohezivna karika za srednjoškolsku omladinu, kao i pravoslavnu omladinu uopšte.

- Sadržaj Bogotražitelja služi u duhovnoj misiji svjedočenja pravoslavne vjere i njenog života širom naše bogospasavane eparhije - navode iz Eparhije, te dodaju da časopis sadrži i pisane radove, poeziju i likovne radove pravoslavne omladine.

Časopis izlazi dva puta godišnje u izdanju kuće Sinaj Eparhije zvorničko-tuzlanske, a dostupan je i onlajn na sajtu Eparhije.

- Pozivamo sve srednjoškolce ali i školske profesore, vjeroučitelje i studente naše episkopije da kroz duhovnu kreativnost i stvaralaštvo u Gospodu Hristu uzmu djelatnog učešća u Vaskršnjem broju časopisa koji je u pripremi - navedeno je iz Eparhije.