latinica  ћирилица
25/02/2022 |  16:55 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Milionska budžetska izdvajanja za Srbac (VIDEO)

Milionska budžetska izdvajanja opštini Srbac omogućiće bolje instrastrukturne projekte, uređenije predškolske kapacitete, a biće riješeni i problemi lokalne deponije. Sve to dogovoreno je na sastanku predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa rukovodstvom ove opštine.
Sastanak u Srpcu - Foto: RTRS
Sastanak u SrpcuFoto: RTRS

Konstatovano je da su potrebe građana na prvom mjestu, a ova opština je primjer uspješne saradnje republičkih i lokalnih vlasti.

Predsjednica Srpske istakla je da je plan da se od Srpca napravi razvijena lokalna zajednica, izrazivši zadovoljstvo što su počeli brojni projekti, te što se ulazi u posljednju fazu izgradnje drugog objekta vrtića, u šta će biti uloženo oko 1,2 miliona KM sa republičkog nivoa.

Navela je da opština ima i razvojnu strategiju koja će omogućiti širi teren i veću mogućnost za saradnju sa republičkim vlastima.

- Posebno me raduje činjenica da postoji sve veći interes roditelja, ali i veći broj zaposlenih ljudi koji imaju potrebu da djecu smjeste u vrtić - istakla je ona.

Dodik je rekao da će sa republičkim vlastima učiniti sve napore da se toj lokalnoj zajednici obezbijede što je moguće bolji uslovi za funkcionisanje, ističući da je jedan od prioriteta projekat sanacije puta od Nove Topole preko Srpca do Dervente, sa kojim će se veoma brzo krenuti.

Naveo je da je projekat sanacije tog puta uključen u program koji obuhvata ulaganja od oko 600 miliona KM, a koji se odnosi na revitalizaciju magistralnih i regionalnih puteva u Srpskoj.

Načelnik opštine Srbac je izrazio zadovoljstvo današnjom posjetom zvaničnika.

- Ovo je bila prilika i da predstavimo sve što smo uradili u prethodnom periodu, uz podršku institucija Srpske, ali i da iznesemo određene probleme koje je potrebno riješiti - rekao je Dragosavljević.

Sastanku sa rukovodstvom ove opštine prisustvovali su i ministarka finansija Zora Vidović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, direktor Puteva Republike Srpske Davor Kostrešević i direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Milorad Kojić.