latinica  ћирилица
25/02/2022 |  18:09 ⇒ 18:09 | Autor: SRNA

Majkićeva o napadima na Tviteru: To pokazuje u kakvoj državi treba da se živi

Delegat srpskog naroda u Domu naroda PS BiH Dušanka Majkić izjavila je Srni da je izložena strašnim napadima iz Sarajeva samo zato što je na Tviteru prenijela stav ruske Ambasade iz 2021. godine, što pokazuje u kakvoj državi treba da se živi jer im je sporno prenijeti i tuđi stav.
Dušanka Majkić - Foto: RTRS
Dušanka MajkićFoto: RTRS

Majkićeva je objasnila da je danas objavila tvit da je "Moskva u martu 2021. godine rekla da će reagovati ako BiH preduzme korake ka pridruživanju NATO", a da je usput i upozorila "nemojte poslije da niste znali".

Ona je dodala da je samo podsjetila na taj ruski stav, da bi Moskva mogla reagovati ako se učini bilo šta na putu pridruživanja BiH ka NATO, ali da su portali koji su je napali "zaboravili i svjesno izbrisali prvi dio tvita" da je Moskva u martu `21. rekla da će reagovati.

- Pored toga što mi je Tviter zaštićen, a s obzirom na to da su mi svi bošnjački sarajevski portali prenijeli tvit, počinjen je takav nasrtaj na moj nalog koji su pratile najstrašnije uvrede - navela je Majkićeva.

Ona je istakla da je godinama u politici i da je svjesna šta stoji iza toga, ali da je odnos prema onima koji misle drugačije, naročito prema onima koji su se drznuli iznijeti mišljenje suprostavljeno bošnjačkoj politici, koja propagira samo stav "mi smo za NATO i nema druge priče".

Uprkos tome, dodala je, što Sarajevo strahuje za snabdijevanje gasom i što postoje drugi problemi kao što je snabdijevanje hranom i energentima, vidi se stalno huškanje i napadi na Rusije umjesto da se BiH primiri.

- Rusija će prvenstveno njima biti potrebna za partnera da obezbijede ono čega nema. To što se u Sarajevu doživljava da Srbi iz Republike Srpske nemaju čak pravo ni da prenesu nečiji stav, a kamoli da iznesu lično mišljenje - to je ta država u kojoj bi mi trebalo da živimo - istakla je Majkićeva.