latinica  ћирилица
25/02/2022 |  19:01 ⇒ 20:21 | Autor: RTRS

Iz Saveza za rijetke bolesti pozdravili Dodikovu najavu (VIDEO)

Dan nakon što je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio da Republika Srpska mora obezbijediti i zakonski regulisati nabavku lijekova za djecu oboljelu od rijetkih bolesti i da bi se u martu pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske trebali naći nacrti zakona o zdravstvenoj zaštiti i zakona o zdravstvenom osiguranju, kojim će se regulisati i ovo pitanje, reagovali su iz Saveza za rijetke bolesti Republike Srpske.
Biljana Kotur - Foto: SRNA
Biljana KoturFoto: SRNA

Ističu da su više nego obradovani najavom Dodika da će Republika Srpska u narednom periodu obezbijediti i zakonski regulisati nabavku lijekova za djecu oboljelu od rijetkih bolesti.

- Iskreno, kada sam juče vidjela saopštenje u medijima, počela sam plakati. Znači, ne postoje riječi kojima bih objasnila šta to nama znači. Kad mi se rodio sin sa rijetkom bolesti prije 15 godina, govorili su da nada postoji, medicina napreduje, liječenje napreduje... Sada smo doživjeli taj lijek, djeca sa cističnom fibrozom su jedni doživjeli taj lijek. Za nas lijek znači život, novi rođendan - rekla je Biljana Kotur, predsjednica Saveza za rijetke bolesti Republike Srpske.