latinica  ћирилица
25/02/2022 |  20:51 | Autor: SRNA

Bocan-Harčenko: Moskva razumije Beograd i ne traži ništa od njega

Rusija poštuje nacionalne interese Srbije, razumije da postoji pritisak da uvede sankcije Moskvi, ali Moskva ništa ne ne traži od Beograda, izjavio je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.
Aleksandar Bocan Harčenko (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC) -
Aleksandar Bocan Harčenko (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC)

- Moskva ne traži ništa od Beograda znajući dosljednost predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegov temeljni stav oko ključnih pitanja kao što su razvoj Srbije i njeno ponašanje u spoljnoj politici - rekao je Bocan-Harčenko, komentarišući zahtjeve EU, SAD i Velike Britanije da Srbija uvede sankcije Rusiji zbog vojne operacije u Ukrajini.

Bocan-Harčenko je izjavio Tanjugu da Zapadu nije stalo do interesa drugih, čak iako su to zemlje koje su kandidati za članstvo u EU, te da ne misli o Srbiji, njenom narodu i mogućim posljedicama uvođenja sankcija.

On je istakao da između predsjednika Rusije i Srbije Vladimira Putina i Aleksandra Vučića postoji povjerljiv i sveobuhvatan dijalog na osnovu dubokog međusobnog poštovanja i povjerenja.

Bocan-Hračenko je istakao da Rusija ima u vidu dalji razvoj odnosa sa Srbijom i dosljednu realizaciju svega što su dogovorila dva predsjednika.

- Naša očekivanja da ćemo bez prepreka i zastoja realizovati svaki projekat i sve dogovore koji postoje, za dobrobit i Rusije i Srbije - naglasio je Bocan-Harčenko.