latinica  ћирилица
25/02/2022 |  21:38 | Autor: sputniknews.com

Nasljednik Јuseina Bolta stiže u Beograd

Lamont Marsel DŽejkobs, italijanski atletičar, jedan je od glavnih favorita za najsjajnije odličja na Svjetskom prvenstvu u atletici koje se održava u Beogradu od 18. marta.
Marsel DŽejkobs (Foto: Printscreen/Twitter/Olympics) -
Marsel DŽejkobs (Foto: Printscreen/Twitter/Olympics)

Јusein Bolt, godinama najbrži čovjek planete, odlaskom u penziju ostavio je duboku prazninu u atletici.

Mnogi sportski i atletski stručnjaci tvrdili su da se dugo u disciplini 100 metara za muškarce neće skoro pojaviti neko kao što je bio Bolt, ali Italijan DŽejkobs demantovao je tvrdnje.

Isklesano tijelo prekriveno tetovažama, atraktivni atleta u plavom izašao je na stazu u Tokiju, oduvao konkurenciju na Olimpijskim igrama i zaludio svijet. DŽejkobs poslije velikog uspjeha stiže u Beograd.
 
Italijan će se srpskoj publici predstaviti sedmog marta na „Belgrade Indoor Meeting“ koji se održava prije početka prvenstva.
 
DŽejkobs ipak nije kopija nijednog prethodnog šampiona u njegovoj disciplini, on je unikatan i sopstvenom magijom čini čuda i piše novu sportsku priču čiji smo savremenici i svjedoci.

Prije nego što se opredijelio za „kraljicu sportova“ bavio se košarkom i fudbalom. Rođen je u Americi, ali je kao beba otišao sa majkom u njenu rodnu Italiju i postao dio istorije te zemlje.

Italijan nije želeo previše da priča o očekivanjima od šampionata u Beogradu, ali je istakao da će dati sve od sebe kako bi postigao najbolje rezultate.
 
- Radujem se Svjetskom prvenstvu u atletici u Beogradu. Znam da će takmičenje biti na najvećem nivou i to mi zaista daje veliku inspiraciju. Moja očekivanja? Vjerujem da nema granice - istakao je DŽejkobs.

Evropski šampion na 60 metara u dvorani koji je tek 2018. godine napustio skok i preorjentisao se na sprint, priredio je jedno od najvećih iznenađenja u Tokiju kada je osvojio zlato na 100 metara za samo 9,80, sekundi čime je postao prvi Italijan u istoriji koji je u ovoj disciplini došao do olimpijskog zlata.

Marsel u Srbiju stiže motivisan i sa dva nova zlata koja je osvojio 2022. na mitinzima Berlinu i poljskom Lođu.
Sada je favorit za zlata, ali Beograd ne pamti po dobrom.
 
- Bio sam u Beogradu 2017. godine i nije prošlo najbolje. Nisam uspio kako sam se nadao. Ali to je bilo tada kada sam se bavio drugom disciplinom, a sada je sada! Uzbuđen sam što se vraćam - istakao je DŽejkobs.