latinica  ћирилица
27/02/2022 |  11:31 ⇒ 11:35 | Autor: RTS

Zelenski: Ovo je teror, oduzmite Rusiji pravo glasa u Savjetu bezbjednosti UN

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski pozvao je međunarodnu zajednicu da oduzme Rusiji pravo glasa u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija, ocijenivši da se ruske akcije "graniče sa genocidom", pišu Rojters i Si-En-EN, a prenosi RTS.
Vladimir Zelenski (Foto: Volodimir Zelensьkiй Twitter) - Foto: Twitter
Vladimir Zelenski (Foto: Volodimir Zelensьkiй Twitter)Foto: Twitter

- Ovo je teror. Јoš više će bombardovati naše gradove, još podmuklije će ubijati našu djecu. Ovo je zlo došlo na našu zemlju i mora da bude uništeno - poručio je Zelenski u kratkoj video-poruci.

Predsjednik Ukrajine je naveo i da Vasilkov, Kijev, Černigov, Sumi, Harkov i drugi gradovi žive u uslovima koji "nisu viđeni na teritoriji Ukrajine od Drugog svjetskog rata".

- Ova noć je bila teška, ponovo pucnjava, ponovo granatiranje naseljenih mjesta, civilne infrastrukture. Danas nema ništa što okupator ne smatra legitimnom metom - rekao je Zelenski u video-snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Tvrdi da Rusi gađaju vrtiće, stambene zgrade, pa čak i vozila hitne pomoći, iako je rusko Ministarstvo odbrane više puta saopštilo da cilja samo vojnu infrastrukturu, navodeći da oružane snage Ruske Federacije preduzimaju sve mjere da spasu živote civila.

      View this post on Instagram

A post shared by Volodimir Zelensьkiй (@zelenskiy_official)